Al jarenlang zijn we gewend aan Bentley View. Een gratis CAD-viewer waarmee onder andere DGN’s en DWG’s bekeken kunnen worden. Naast de mogelijkheden om te zoeken naar objecten, nauwkeurig afstanden en oppervlaktes te meten is het ook mogelijk om tekeningen op schaal te printen.

Bentley heeft echter besloten om Bentley View CONNECT Edition uit het portfolio te verwijderen. Dit betekent dat er dus geen gratis Bentley Viewer meer zal zijn. Het lijkt erop dat Bentley niet overziet wat voor impact dit op de gebruikers zal hebben waarvoor een gratis viewer voor DGN noodzakelijk is.

Op de Bentley Communities kan gestemd worden tegen deze maatregel (https://communities.bentley.com/products/microstation/i/design_review/bentley-view-ce).

Als de gebruikers nu niet in actie komen, moeten zij wellicht in de toekomst Autodesk-producten gaan gebruiken om DGN-data te bekijken in plaats van andersom.

[ssba-buttons]

5 thoughts on “Geen gratis Bentley View CONNECT

  1. Als Navigator gratis zou zijn zou ik er wel mee kunnen leven. Zolang dit niet het geval zou ik View toch wel graag willen hebben die de laatste versies van dgn’s en dwg’s kan lezen.

  2. Als we Bentley View blijven gebruiken, kan deze dan straks de nieuwere bestandstypes wel blijven lezen? Of moeten we echt uitkijken naar iets anders.

  3. Sinds begin 2019 is er een CONNECT Editie van Bentley View. Maakt voor het verkrijgen van een licentie gebruik van SES. Subscription Entitlement Service. Je moet een Bentley account hebben en daarmee inloggen.
    Download op https://connect.bentley.com/
    Geen extra kosten voor licentie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.