De Winterschool 2021 wordt, in tegenstelling tot eerdere berichten, weer digitaal georganiseerd via Teams en wel op 9 december! De nadruk ligt uiteraard weer op kennis opdoen. Ervaringen delen en bijpraten bewaren we voor het voorjaar!

Keynote
Het officiële programma start om 13.00 uur met een keynote van Erwin van Meurs van Bentley Systems. Hij praat je in drie kwartier bij over de hoogtepunten van de Bentley Year in Infrastructure Conference die een paar dagen eerder is gehouden. Wat voor interessante ontwikkelingen zijn daar verteld, waren er BE-award winnaars uit de Benelux en wat zijn de gevolgen voor de PowerDraft-gebruikers?

Sessies
Na een kwartiertje pauze starten we met de breakout sessies. Je kunt zelf kiezen welke je wilt gaan volgen. Alle sessies worden opgenomen, dus na afloop van de Winterschool kun je ook nog een andere interessante presentatie bekijken. Sprekers van Bentley, Movares, Royal HaskoningDHV, SolvH, The People Group, gemeente Helmond en gemeente Amsterdam praten je in verschillende presentaties van 40 minuten of workshops van 80 minuten bij over MicroStation, OpenRoads Designer, ProjectWise, ContextCapture, OpenCities Map, NLCS en meer.

TMC Ledenvergadering
Vooraf aan het officiële programma vindt de ledenvergadering plaats van TMC Nederland. Aan de leden van TMC het vriendelijke verzoek hierbij aanwezig te zijn. Als je je hiervoor aanmeldt, ontvang je per mail de benodigde documenten om op voorhand door te lezen.

Aanmelding
We verzoeken je je aan te melden. Na aanmelding krijg je op korte termijn een bevestiging.
Laat vooral ook je adres achter. Dan sturen we je een leuke attentie!

Aanmelden kan hier

Wij verzoeken je vriendelijk per persoon in te schrijven.

Wij wensen jou en je collega’s alvast een interessante en vooral leerzame middag toe.

Programma Winterschool 2021

12.25 – 12.55 uur Ledenvergadering TMC Nederland
13.00 – 13.45 uur keynote ‘Hoogtepunten Bentley YII 2021 Conferentie
13.45 – 14.00 uur Pauze
14.00 – 14.45 uur Tips & Tricks MicroStation
Doe meer met je ProjectWise gebruik(ers)
Verbeteren werkproces van MicroStation/OpenRoads via ProjectWise365 naar iTwin
Volgende levensfase van de standaard NLCS
14.45 – 15.00 uur Pauze
15.00 – 15.45 uur Customizing MicroStation CONNECT
Beter communiceren en makkelijker samenwerken
Digital Twin voor Watermanagement
Een kijkje in de ondergrond met MOONDRIAN
15.45 – 16.00 uur Pauze
16.00 – 16.45 uur MicroStation CONNECT 3D-modelleer tips en 360* webtour in LumenRT
Bouw van een stedelijk model en bespreken van een ontwerp
Locaties Omgevingswet registreren via C-SAM
ORD stedelijke omgeving Amsterdam
16.50 – 17.00 uur Gezamenlijke afsluiting

Programma breakout-sessies

Ronde 14.00

Sessie 1
Tips & Tricks MicroStation
Door: Paul Haffmans, The People Group
Weer een mooie selectie van allerlei interessante weetjes over MicroStation, we gaan deze keer werkelijk alle kanten op. Van cellen naar references, van Element Templates naar de rastermanager, handige instellingen in de Preferences en lettercombinaties om commando’s aan te sturen. Voor elk wat wils en interessant voor elke MicroStation-gebruiker!

Sessie 2
Doe meer met je ProjectWise gebruik(ers)
Door: Benno van Ham (SolvH) en Hans Koorneef (Bentley Systems)
We weten allemaal dat er tegenwoordig meerdere manieren zijn om ProjectWise te ontsluiten, wat is nu de beste tool voor welke gebruiker. Zeker met de toepassing van Passports, VISA en de SES licensering, welke smaak ga je nu kiezen voor je diverse gebruikers?
Tijdens deze presentatie / demonstratie gaan we jullie kennis laten maken met het invoeren van de Web clients in de ProjectWise omgeving. Welke smaken kennen we, welke functionaliteiten kennen we, voor welke gebruikers kies je welke tool en hoeveel werk is het om je gegevens op deze manier te ontsluiten. Na deze sessie heb je voldoende ballast om het voor je eigen organisatie in te kunnen schatten/ontsluiten.

Sessie 3
Verbeteren werkproces van MicroStation/OpenRoads via ProjectWise365 naar iTwin
Door: Ernst van Baar, Bentley Systems en Tobias Rooijers, The People Groups
Tijdens deze presentatie nemen we jullie mee over hoe je optimaal kunt samenwerken met een team ontwerpers en bijbehorende stakeholders, hoe kun je zorgen dat iedereen over de juiste informatie beschikt en de juiste keuzes gemaakt kunnen worden. Ook nemen je mee in het maken van revisies en het vastleggen van wijzingen binnen de iTwin omgeving en natuurlijk hoe kun je eenvoudig wijzigingen detecteren en verschillende varianten of alternatieve met elkaar kunt vergelijken. Wil je jouw werkproces dus verbeteren schuif dan zeker aan! Het proces zal lopen vanaf Microstation of OpenRoads via Projectwise365 naar de iTwin.

Sessie 4
Presentatie Volgende levensfase van de standard NLCS
Door: Aydemir Cetin, Movares
De ontwikkeling van de NLCS-standaard heeft ook tijdens de pandemie niet stilgestaan. Graag nemen wij je mee in ons denken over de volgende levensfase van NLCS en hoe we die fase samen vorm en inhoud kunnen geven.

Ronde 15.00 uur

Sessie 5
Customizing MicroStation CONNECT
Door: Paul Haffmans, The People Group
In MicroStation CONNECT is de User Configuration ook echt persoonlijk voor de individuele User. Los van de ingestelde Workspace en Workset zijn er volop mogelijkheden zelf aanpassingen en customizations te doen bovenop de workspace en de workset. We bekijken de configuratie, maken toolboxen, passen de ribbons aan en nog een paar dingen meer. En voor de beheerders laten we zien hoe we die persoonlijke aanpassingen daarna ook voor de rest van de gebruikers beschikbaar kunnen maken. Deze sessie is geschikt voor zowel beginnende als ervaren MicroStation gebruikers.

Sessie 6
Beter communiceren en makkelijker samenwerken
Door: Ernst van Baar en Kees van Prooijen, Bentley Systems
Werken vanuit thuis of op kantoor maar hoe kun je jouw projecten ideeën beter communiceren en hoe kun je beter samenwerken?  Een digitaal samenwerkingsplatform zou makkelijk zijn om te gebruiken en overzichtelijker om informatie te delen en te beheren.
Enkele hoogtepunten
* Ontwerp-, productie- en bouwteams kunnen wijzigingen in realtime bespreken, voor een betere samenwerking dynamiek.
* Integratie met de OpenRoads Designer en andere applicaties en CAD-leveranciers.
* Voor als je op kantoor bent of vanuit thuis, betere samenwerken is het doel.

Sessie 7
Digital Twin voor Watermanagement
Door: Slavco Velckov, Bentley Systems

Met de Digital Twin voor waterinfrastructuur kunnen nutsbedrijven, gemeenten en waterschappen betere beslissingen nemen in elke fase van de levenscyclus van de infrastructuur, van kapitaalplanning en -ontwerp, tot beheer en onderhoud, inclusief realtime simulatie en analyse. In deze presentatie verkennen we de opkomende Digital Twin technologie voor waterinfrastructuur en we demonstreren verschillende voorbeelden van realtime visualisaties en inzichten in waterkwaliteit, lekdetectie, capaciteit van rioleringsnet en overstromingsrisico’s.

Sessie 8
Een kijkje in de ondergrond met MOONDRIAN
Door: Wieske Oomen, Royal HaskoningDHV
Als geotechnisch ingenieur is het belangrijk om te weten waar je in en op bouwt. In Nederland zijn dit zachte gronden, maar er dient zeker onderscheid in de grondsoort gemaakt te worden. Om dit in beeld te krijgen maken we sonderingen. Bij een sondering wordt om de 2cm een waarde gemeten. Door deze waarden visueel te maken, in een grafiek, kan je als geotechnisch ingenieur de sondering gemakkelijk interpreteren. Vroeger werd dit bijvoorbeeld gedaan op papier. Maar met de huidige digitale ontwikkelingen willen we dit graag digitaal doen.
Hiervoor hebben wij, Royal HaskoningDHV Moondrian ontwikkeld. Moondrian is gekoppeld aan het software pakket ‘OpenGround’ van Bentley. OpenGround is een database waarin je verschillende soorten grondonderzoek kan opslaan en eventueel kan exporteren naar Excel, Civil3D en verschillende andere Bentley producten zoals Leapfrog, OpenRoads, etc. Werken met OpenGround zorgt voor een Single-source-of-truth. Wil je weten hoe Moondrian precies werkt en waarom deze ontwikkeling belangrijk is voor het ontwerp van constructies of infrastructuur? Dat leg ik je graag uit tijdens mijn presentatie op de Winterschool!

Ronde 16.00 uur

Sessie 9
MicroStation CONNECT 3D-modelleer tips en 360° webtour in LumenRT
Door: Louis van Amerongen, gemeente Amsterdam en Mark Stals, gemeente Eindhoven met Leon Tunissen, gemeente Helmond
MicroStation CONNECT Edition beschikt over uitstekende modelleer functionaliteiten, parametrisch en niet parametrisch. Bij iedere nieuwe MicroStation CONNECT versie komen er nieuwe 3D modelleer functionaliteiten bij of worden 3D modelleer commando’s verbeterd. Nieuwe opties en enkele tips ’n tricks zullen interactief behandeld worden.
In het tweede gedeelte toont Leon Tunissen van gemeente Helmond hoe je een LumenRT model kunt exporteren naar een 360 graden web omgeving. Waarna deze 360 graden omgeving via een link voor derden beschikbaar gemaakt kan worden.

Sessie 10
Bouw van een stedelijk model en bespreken van een ontwerp
Door: Kees van Proojien en Ernst van Baar, Bentley Systems
Bespreek een ontwerp en ontwikkelingen op basis van de beschikbare data met je collega’s en andere stakeholders en maak de juiste beslissingen. Vanuit een aantal bronnen wordt een digital twin aangemaakt en in de Bentley Cloud omgeving geplaatst. In een webbrowser wordt deze bekeken en met collega’s gedeeld.
Aan de orde komt:
* Bouw van het model
* Configureren van het project in de Bentley clou
* Presenteren en delen van het model

Sessie 11
Locaties Omgevingswet registreren via C-SAM
Door: Derk Nouwens, The People Group
In deze sessie nemen we jullie mee in de wijze van registreren van omgevingswet locaties (IMOW/IMOP). Dit gebaseerd op het fundament C-SAM Generiek van The People Group in combinatie met een (cloud) PostgreSQL database.

Sessie 12
ORD stedelijke werkomgeving Amsterdam
Door: Marleen Ford, gemeente Amsterdam
Hoe gebruiken we ORD in de stedelijke omgeving tot nu toe. De verschillende projecten waar we aan werken en de voordelen die er te behalen zijn in bijvoorbeeld een VO ontwerp en een DO ontwerp. Wat wij tot nu toe de beste manier vinden om ORD toe te passen. En natuurlijk de mooie plaatjes web 360 filmpjes die we maken. Hoe communiceren we met de rest van onze collega’s.

[ssba-buttons]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.