Woensdag 16 mei waren meer dan 150 deelnemers naar het Bouw & Infra Park in Harderwijk gekomen voor de jaarlijkse TMC-VNMG Summerschool. De dag begon met een welkomstwoordje van voorzitters Paul Haffmans en Mattijs Bekkers die blij waren dat zoveel leden naar het fun & learn evenement waren gekomen met dit keer het thema ‘Back to Basic’.

Daarna was het podium voor Gijsbert Noordam die een keynote-presentatie gaf met de titel ‘iModels, what’s in it for me?’ Eind vorig jaar heeft Bentley het iModel 2.0-platform aangekondigd. Er is een speciaal deel van de Bentley website voor gereserveerd en de eerste gebruikers zijn met Bentley aan het verkennen wat de mogelijkheden zijn. De vraag is natuurlijk wat deze ontwikkeling voor een ieder betekent en hoe dit toepasbaar is op de eigen situatie. Deze presentatie gaf inzicht in het hoe en waarom van iModel 2.0 met als doel de ideevorming rond dit platform bij de aanwezigen op gang te krijgen.

Subsessies
Er stond een grote diversiteit aan presentaties en workshops op het programma. In veel sessies werd aandacht besteed aan ‘hoe zat het ook alweer’, zoals de workshops ‘printen voor dummies’, ‘een nieuwe tekening, hoe begin ik?’, ‘modellen in MicroStation’ en de presentatie ‘vergeten tools’. Bij de ProjectWise sessie konden zowel beginners als gevorderden aansluiten, want er werd in kleine groepjes gewerkt en geleerd. Veel animo was er voor de introductie van OpenRoads Designer. Naast een demo konden de aanwezigen er zelf ‘mee spelen’.

Sinds lange tijd stond ook de onderwerpen BIM en AECOSIM weer op het programma, waarbij de aanwezigen konden luisteren naar de laatste ontwikkelingen. Bij de workshop van Crotec leerde je hoe je Business Rules kon genereren en de 3D-liefhebbers kwamen weer volop aan hun trekken in de workshops van Mark Stals en Louis van Amerongen over visualisatie en LumenRT. Voor de mensen uit de civiele wereld stonden onder andere sessies op het programma over Human Factors meten en Templates maken. En dan was er nog een interessante presentatie van Boskalis over Vulcan en Decommissioning.

De meeste handouts komen binnenkort beschikbaar via de downloadpagina van deze website. Daar kan alles nog eens rustig terug gelezen worden.

Bestanden

Netwerken
In de grote centrale ruimte kon iedereen genieten van de koffie en thee met een koek, de uitgebreide lunch en als afsluiting van de dag een lekkere BBQ. Ook deze Summerschool was Repromat weer als sponsor aanwezig met mooie plot- en printapparatuur. Ze boden ter plekke de mogelijkheid aan op verschillende formaten een privé of zakelijke foto af te laten drukken. Mooie foto’s van onder andere kinderen en huisdieren kwamen uit het indrukwekkende apparaat rollen.

Winterschool
Het werd al diverse keren aangekondigd; de TMC-VNMG Winterschool wordt op woensdag 28 november gehouden in Congreshotel Papendal in Arnhem. Het thema is ‘Back to the future’ waarbij ook de nodige basissessies niet zullen ontbreken. De aanwezigen zijn gevraagd om mee te denken over de onderwerpen die ze graag behandeld willen hebben in november en dat leverde een diversiteit aan suggesties op. Vooruit kijken, maar toch met beide voeten op de vloer. Praktisch, maar ook toekomstgericht.

[ssba-buttons]

1 thought on “Drukbezochte Summerschool 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.