Op woensdag 28 november organiseerden TMC Nederland en VNMG weer hun jaarlijkse Winterschool waar meer dan 200 deelnemers te gast waren. Het werd een informatieve en gezellige dag die door de bezoekers met een gemiddeld rapportcijfer van 8,4 werd beoordeeld.

Het thema van dit kennisevenement, dat in Congreshotel Papendal werd gehouden, was ‘Back to the Future’. Vooruit kijken naar de laatste ontwikkelingen, maar ook ’terug’ naar de huidige situatie.

Keynote
Speciaal voor deze dag was Ton de Vries, Senior Director Business Developments van Bentley Systems, vanuit de US naar Nederland gekomen om iedereen te informeren over de laatste ontwikkelingen binnen Bentley.

Parallele sessies
Na het openingswoord van voorzitters Mattijs Bekkers (VNMG) en Paul Haffmans (TMC Nederland) en de interessante keynote, begonnen de parallelle sessies.

Deelnemers konden kiezen uit maar liefst 18 sessies. Ze namen plaats achter één van de laptops voor een informatieve workshop van 80 minuten of luisterden naar de interessante presentaties van betrokken TMC- en VNMG-leden, relaties en van leverancier Bentley. Er was onder andere aandacht voor MicroStation CONNECT, 3D, iModels, MSturn, OpenRoads Designer, ProjectWise, Synchro 4D, AECOSIM, LumenRT, QGIS en meer.

Paneldiscussie
Aan het einde van de dag organiseerden we voor het eerst een plenaire paneldiscussie over 3D. Discussieleider Matty Lakerveld was als strategisch adviseur op informatiemanagement en innovatie, als geen ander in staat een paar interessante stellingen op tafel te leggen. Een daarvan was de landelijke 3D-ontwikkeling, waar verschillende meningen over zijn. In het panel namen Ton de Vries van Bentley, Heidi van der Vloet van gemeente Eindhoven, Timo Erinkveld van gemeente Rotterdam en Rick Klooster van Future Insight zitting.

Fun
Ook deze keer staat het onderdeel ‘fun’ weer op de agenda. Er kon gekozen worden uit een rondleiding over het sportcomplex, handboogschieten en pitch & putt golf. Bij de sportieve clinics ging het er fanatiek aan toe.

Repromat
Ook deze Winterschool was Repromat weer als sponsor aanwezig met mooie plot- en printapparatuur. Ze boden vanuit een busje de mogelijkheid op verschillende formaten (maximaal een meter breed) een privé of zakelijke foto af te laten drukken. Hier was veel interesse voor.

Binnenkort komen er meer foto’s.

De hand-outs van de meeste presentaties kun je hier vinden.

 

[ssba-buttons]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.