TMC Nederland en VNMG organiseerden in samenwerking met Bentley en verschillende sprekers haar eerste digitale Winterschool. Meer dan 175 deelnemers konden woensdagmiddag 25 november 13 presentaties bijwonen vanuit hun eigen huis of kantoor. En dit werd gewaardeerd door de leden van de beide Bentley-gebruikersverenigingen.

Goed te volgen
De sprekers van Bentley Systems, Drie Linden, The People Group, NedGraphics, Gemeente Amsterdam, Sweco Nederland en Eyefly gaven interessante presentaties via Teams. Hier en daar was het lastig dat er wat minder interactie met ‘de zaal’ kon plaatsvinden en liet de techniek ze soms even in de steek, maar iedereen vond het leuk om op deze manier toch te leren van de laatste ontwikkelingen en tips & trucs op het gebied van Bentley-producten. De sessies waren volgens de deelnemers goed te volgen en boden veel nieuws en mooie voorbeelden van toepassingen van Bentley producten.

Sessies
Na de aftrap van TMC-voorzitter Paul Haffmans en Jeroen van de Wiel van de VNMG, volgde de keynote van Bentley Systems over de hoogtepunten van de Bentley Year in Infrastructure Conferentie 2020. Na een overzicht van de ontwikkelingen in 2020 en trends voor de komende jaren bij Bentley Systems werd de nieuwe generatie van ProjectWise enthousiast gepresenteerd. Tenslotte werd de Bentley oplossing voor het aanmaken en beheren van de Digital Twin uiteengezet.
Hierna konden de deelnemers kiezen uit de volgende sessies: Beheer Bentley licenties, OpenRoads Designer bij infraproject Oosterweelverbinding Antwerpen, Digital Twins door ContextCapture, Digitalisering van KLIC-meldingen, ProjectWise Web Connections, Een smakelijke selectie Tips & Trucs in MicroStation, Binnenstedelijk 3D maaiveldontwerp bij gemeente Amsterdam, Bouw-presenteer-communiceer met een stedelijk 3D-model, 3D-rioleringen met OpenRoads Designer en NedGlobe – gebruik gebiedsinformatie overal en op elk device.
De video’s van de verschillende sessies zijn terug te vinden via Youtube en op onze downloadpagina vind je een aantal presentatieslides terug.

Video’s: TMC Nederland Youtube-kanaal 

Presentatieslides: https://tmc-nederland.nl/downloads/bestanden.

Lekkernij per post
De evenementen van TMC en VNMG staan bekend als informatief, maar ook de gezelligheid en de informele sfeer zijn voor de verenigingen altijd zeer belangrijk. Van elkaar leren en bijpraten tijdens de pauzes en het afsluitende buffet, was er deze keer niet bij. Maar om toch op afstand samen te genieten van iets lekkers bij de koffie, werden de deelnemers verrast met een klein appeltaartje van Bakkerij GewoonDOEN uit Aalsmeer. Met liefde bereid en ingepakt door mensen met een verstandelijke beperking.

Vervolg
Door dit succes is de organisatie aan het kijken of er een vervolg kan komen met webinars in samenwerking met Bentley Systems. Uiteraard hopen we met elkaar dat we volgend jaar mei weer samen kunnen komen tijdens de Summerschool 2021 waar ook weer hands-on workshops georganiseerd worden. Maar mocht dit niet kunnen, dan lijkt een digitale Summerschool een goed alternatief!

[ssba-buttons]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.