We hebben er even op moeten wachten, maar we mogen weer bij elkaar komen en dat doen we tijdens de Summerschool 2022 in congrescentrum Papendal op dinsdag 7 juni as. Hierbij vieren we ook het 25-jarig jubileum van TMC Nederland met speciale keynotes en leuke fun-activiteiten.

Programma
Vanaf 10.15 uur is iedereen welkom, maar wil je eerder komen dan zijn er voldoende plekken om nog even te werken. Om 11.00 uur starten we de dag met interessante keynote-sprekers:

– De toekomst voor AI voor maatschappij, mobiliteit en openbare ruimte. Wie zit er aan het stuur?
Door:  Dr. Ir. Carlo van de Weijer, General Manager EAISI, Eindhoven AI Systems Institute

Machines zullen vroeg of laat veel meer rekenkracht hebben dan mensen, waardoor ze in principe ook slimmer kunnen worden dan wij. Wat betekent die kunstmatige intelligentie voor de samenleving, voor het werk, voor onze toegevoegde waarde als mens? Zal kunstmatige intelligentie een volgende golf van baanvervanging creëren, en in tegenstelling tot eerdere golven enorme werkloosheid creëren, of zal deze angst opnieuw onterecht blijken en zullen we opnieuw andere banen vinden die vandaag nog niet eens zijn uitgevonden? En hoe gaat onze omgeving veranderen in dit perspectief? Vereist het een nieuwe blik op onze specifieke infrastructuur? We praten veel over slimme steden maar het kan zomaar zijn dat de toekomst beter gebaat is bij domme steden om te eindigen met een slimmere samenleving. Carlo van de Weijer is directeur van het Eindhoven AI Systems Instituut EAISI en geeft zijn toekomstvisie op een wereld met slimme machines en de impact van AI voor de industrie, mobiliteit en de maatschappij.

Carlo van de Weijer (1966) heeft een brede ervaring in de auto-industrie bij onder andere Siemens en TomTom. Momenteel is hij directeur van het nieuw opgezette Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute EAISI. Hij adviseert ministeries en het bedrijfsleven over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit en is lid van de raad van toezicht van verschillende hightechbedrijven en start-ups.

– Hoe ziet de toekomst eruit voor Bentley en voor haar gebruikersverenigingen?
Door: Ted Lamboo, Executive Advisor Bentley Systems

Bentley heeft sinds eind ’80-er jaren een wereldwijde positie binnen de Infrastructure markt opgebouwd met gebruikers bij de (overheids- en private) infrastructuur eigenaren/beheerders, zowel als bij de ingenieursbureaus.  De complexiteit van industrie, en productgebruik globaal en lokaal is een uitdaging voor zowel Bentley als haar gebruikers. Hoe houden we elkaar geïnformeerd en hoe ziet de toekomst er uit? Deze presentatie geeft een blik op het verleden en de visie op de toekomst voor zowel de algemene technologische richting als voor de informatievoorziening voor de gebruikers.

Parallelle sessies
Na een uitgebreide lunch kun je kiezen uit een parallel sessie (omschrijvingen staan onderaan)
– workshop 3D BAG en Photomatch
– workshop MicroStation: Presenteren en rapporteren
– presentaties Stedelijke werkomgeving OpenRoads in de praktijk plus Orbit 3DM, Bentley’s generieke oplossing voor alle reality data opslag, verwerking en gebruik op desktop of web.

Mariska Beijer
Paralympisch kampioen rolstoelbasketbal Mariska Beijer zal ons, na een korte pauze, alles vertellen over haar weg naar goud en diezelfde weg naar zelfacceptatie en het genot van teamwork. Van ziekenhuiskindje naar Olympisch kampioen. Een inspirerende motivatiesessie!

10.15 – 10.45 uur TMC ledervergadering
10.15 – 11.00 uur ontvangst
11.00 – 12.45 uur keynotes
12.45 – 13.30 uur lunch
13.30 – 15.00 uur 3 subsessies
15.00 – 15.30 uur pauze
15.30- 16.15 uur keynote sport
16.15 – 18.30 uur fun
18.30 – 20.30 uur BBQ

Fun
Omdat we elkaar al zolang niet hebben gezien, gaan we samen in beweging om op een creatieve en enthousiaste manier problemen op te lossen.
Je kunt kiezen voor deze actieve Team Challenge (een goede conditie is hierbij niet belangrijk) of een rondleiding over het complex.
Daarna sluiten we af met een heerlijke BBQ!

Ledenvergadering
TMC Nederland houdt voorafgaand aan het programma haar ledenvergadering. We hopen dat er veel mensen een half uurtje eerder naar Papendal komen hiervoor. Na aanmelding mailen we de benodigde documenten.

Kosten en aanmelding
Zoals altijd is ook op deze TMC Jubileum editie de toegang tot de keynotes en de parallel sessies voor zowel TMC- als VNMG-leden weer gratis. Voor het fun-gedeelte vragen we deze keer echter van de VNMG-leden een kleine bijdrage. Ben je geen lid van TMC Nederland en wil je ook blijven voor het informele maar gezellige gedeelte? Dan krijg je van ons een factuur van € 30,- per persoon.

Klik hier voor het aanmeldformulier 

Kun je er deze keer niet bij zijn, maar wil je de keynotes van de ochtend terugzien? Dat kan. Ze worden opgenomen en zijn later terug te vinden op onze website.

Neem vooral ook je collega mee, je stagiaire of iemand anders die je kent en met Bentley-software werkt.

Wij verzoeken je vriendelijk per persoon in te schrijven en gelieve voor maandag 30 mei a.s.’
Houd er rekening mee dat met name de hands-on sessies snel volgeboekt zullen zijn.
Na inschrijving ontvang je binnen een korte periode een bevestiging.

Wij wensen jou en je collega’s alvast een interessante en vooral gezellige dag toe en hopen je te mogen ontmoeten op Papendal!

Omschrijvingen presentaties
Je hebt keuze uit 3 sessies. De workshops duren 90 minuten en de presentaties 45 minuten.

-Workshop 3D BAG, 3D BGT en PhotoMatch
Door: Annelies Brouwer, The People Group en Mark Stals, gemeente Eindhoven

In Optimize GeoDATA van The People Group zit de tool 3D BAG; waarmee erg eenvoudig en snel bebouwing als 3D object kan worden gedownload. Ideaal voor het maken van je eigen 3D stadsmodel. Sinds kort is aan Optimize GeoDATA de optie 3D BGT toegevoegd, waarmee BGT in 3D wordt gegenereerd. 3D BAG is erg handig als context bij het gebruik van PhotoMatch. Met PhotoMatch is het mogelijk 3D gemodelleerde geometrie het perspectief te geven van een gekoppelde foto; het inpassen van een ontwerp in een foto.
Tijdens deze workshop gaan we:

  • met Optimize Geodata van The People Group; 3D BAG downloaden
  • met Optimize Geodata van The People Group; 3D BGT uitpakken en bekijken
  • met PhotoMatch een Inrichtingsplan van gem Eindhoven het perspectief geven van een foto van de te herinrichten straat. Hierbij maken we gebruik van 3D BAG.

-Workshop MicroStation: presenteren en rapporteren
Door: Ingeborg Hoogenberg, The People Group

Wist je dat MicroStation uitstekende rapportage en presentatie mogelijkheden heeft? Naast 3D renderen (uiteraard zou ik bijna zeggen) kun je ook een 2D tekening met Display Styles en Display Rules helemaal naar je hand zetten. Daarnaast biedt MicroStation met o.a. Item Types, de Explorer en Tables uitgebreide mogelijkheden om rapportages te exporteren of in je tekening te plaatsen. In deze workshop halen we met Optimize GeoDATA gegevens op van BAG, BGT en Klic en verwerken dit tot thematische presentaties en rapportages en tabellen.

-Presentatie stedelijke werkomgeving OpenRoads in de praktijk
Door: Louis van Amerongen, gemeente Amsterdam

Voor het openbare ruimte ontwerp van het project de Koninginneweg in Amsterdam werd tijdens de ontwerpfase gebruik gemaakt van een (3D) informatie model. Deze werd opgezet met behulp van de stedelijke werkomgeving voor OpenRoads Designer. Omdat men hier vanaf het begin van het project gebruik van maakte, waren er een aantal uitdagingen als:

  • Hoe konden veranderingen aan het project snel worden verwerkt in het 3D model.
  • Hoe kon informatie als hoeveelheden gedurende het project up-to-date blijven.
  • Hoe kon het ontwerp gecontroleerd worden op fouten.
  • Hoe kon het 3D model getoond worden aan belanghebbenden.

Tijdens deze presentatie zal verteld worden over ervaringen die bij dit project zijn opgedaan en wordt een kijkje genomen in het 3D informatiemodel.

PLUS

-Presentatie: Orbit 3DM, Bentley’s generieke oplossing voor alle reality data opslag, verwerking en gebruik op desktop of web
Door: Lomme Devriendt, Bentley Systems

De opname en gebruik van Reality Data (orthofotos, panorama’s, oblieke beelden, LiDAR puntenwolken, drone-foto opnames, meshes, ….) laat toe om een nauwkeurige Digitale Twin te maken voor gebruik in ontwerp, planning, onderhoud, bouw-, en bedrijfsvoering. Tijdens deze sessie leert u waarom Bentley’s nieuwe Orbit 3DM portfolio een essentiële schakel is in dit proces. Onafhankelijk van leverancier, type, volume of techniek van data-inwinning kan u optimaal de grote hoeveelheden aan Reality Data binnen nemen, opslaan op desktop, server of cloud, aanwenden

[ssba-buttons]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.