Stond 29 november 2023 al in jullie agenda? Dan gaan we weer naar Sports & Businesscampus De Vechtsebanen in Utrecht. Een mooie locatie met professionele congreszalen en een grote ijsbaan. En daar gaan we uiteraard gebruik van maken. Want ons motto is tenslotte ‘learn & fun’!

Mis deze informatieve en gezellig dag niet en meld je snel aan, want voor de hands-on workshops geldt: Vol = Vol!
Hieronder vind je meer informatie over alle sessies. Voor ieder wat wils.

Fun
Tijdens de lunchpauze gaan we, voor wie dat wil, de schaatsbaan op. Heb je schaatsen? Neem ze dan mee!
Geef op het aanmeldformulier aan of je na de lunch het ijs op wilt.
Uiteraard kun je weer genieten van een overheerlijke lunch en afsluiten met een winters stamppottenbuffet. Zo vermijd je de files en kun je ervaringen uitwisselen met andere Bentley-softwaregebruikers. Win win.

Ingelaste ledenvergadering
Om 12.00 uur is er een korte speciaal ingelaste ledenvergadering waarin het bestuur aan de aanwezige leden de begroting 2024 presenteert. Ook de contributie staat op de agenda. Na aanmelding worden de bijbehorende stukken per mail toegezonden.

Inschrijven
Schrijf je in via deze link. Na aanmelding krijg je binnen enkele dagen een bevestiging met vermelding voor welke sessies je bent ingeschreven.
Wacht niet te lang, want voor de workshops geldt vol=vol!

Programma:

Inloop > 9.45 – 10.15 uur
Korte opening > 10.15 – 10.30 uur

Ronde 1 > 10.30 – 12.00 uur 

1. Workshop Tips & Trucs in MicroStation (vol, kan niet meer voor worden aangemeld)
Door: Ingeborg Hoogenberg, The People Group
Een herhaaldelijk terugkerende workshop op de TMC-evenementen en toch worden de tips niet eindeloos herhaald. Ingeborg kan niet beloven dat alle tips nieuw voor je zijn, maar ze heeft er toch weer een aantal kunnen vinden die nog niet eerder in een workshop voor een Winter- of Summer-school zijn gebruikt. Het is weer een interessante mix geworden.

2.Workshop Grondwerkvolume berekeningen voor dummies, hoe doe je dat? Opensite Designer
Door: Kees van Prooijen en Ernst van Baar, Bentley Systems
Het berekenen van grondwerkvolume is een belangrijk aspect in de bouw- en constructie-industrie. Deze berekeningen helpen bij het bepalen van de hoeveelheid grond die moet worden verplaatst, opgegraven of gestort op een bouwplaats. Met Opensite Designer gaan we in een project een ontwerp maken en het grondwerkvolume bepalen van uitgravingen en opvullingen. Hiervan worden rapportages gemaakt en gedeeld.

3. Presentatie Importeer LiDAR data in MicroStation en OpenRoads Designer met Optimize LiDAR TO GO
Door: Derk Nouwens en Dereje Fantaye The People Group
Ontdek de toekomst van ontwerp en beheer met deze nieuwe Optimize Suite integratie! Leer hoe je met gemak LiDAR in MicroStation en OpenRoads Designer importeert, en transformeer je ontwerp- en beheerprocessen. Mis deze kans niet om te zien en te leren hoe je via LiDAR TO GO ingewonnen pointclouds en opgenomen video’s/foto’s naadloos integreert in je MicroStation-tekeningen.
Let op: de presentatie is deels in het Engels.

4. Presentatie Leica meetgegevens verwerken in MicroStation bij Gemeente Den Haag
Door: Corine van Noordt en Martine van der Helm, gemeente Den Haag en Annelies Brouwer, The People Group
Efficiëntie is een cruciale factor in de wereld van stedelijke ontwikkeling en infrastructuurbeheer. Het vermogen om Leica meetgegevens snel en nauwkeurig te verwerken is van groot belang voor projecten zoals die worden uitgevoerd door het Ingenieursbureau Den Haag (IbDH). Dit voor zowel 2D als 3D meetdata waar onder andere ook een 3D-dwarsprofiel uit gegenereerd kan worden.

5. Presentatie OpenRoads Designer in alledaagse projecten
Door: Merlijn van Beurden, Sweco
In deze presentatie wordt een aantal voorbeelden getoond van de toepassing van OpenRoads Designer. Deze keer niet een megaproject, maar juist wat voorbeelden uit dagelijkse projecten. Hoe helpt OpenRoads bij het ontwerp van een nieuw HOV knooppunt, is het de moeite waard om een fietsoversteek in 3D te ontwerpen en wat zijn de mogelijkheden voor doorfietsroutes? Merlijn van Beurden neemt je mee in de mogelijkheden.

6. Presentatie van 3D naar 4D
Door: Joost Wijnen, Cadvisual Benelux BV
De transitie van 2D CAD naar 3D modelleren is over vele jaren geleidelijk geëvolueerd binnen het domein van ontwerpers en engineers. Planners en projectleiders blijven het liefst werken in hun vertrouwde planning- en begrotingssoftware of zelfs gewoon MS Excel. Bouwprojecten worden echter steeds complexer en daarom wordt data-gedreven samenwerking de norm. Een oplossing hiervoor is het verbinden van deze projectmanagementdata (zoals een planning) met de 3D-ontwerpmodellen. Dit plannen met 3D, noemen we 4D en wordt steeds vaker ingezet als dé projectbeheersingstool. Als je er vroegtijdig mee start, kan het nog een geleidelijke evolutie voor je zijn. Maar als het blijft ontwijken, dan zou het je in de toekomst weleens als een plotselinge revolutie kunnen gaan verrassen. Aannemers werken namelijk steeds vaker met 4D planningen dus de kans dat 4D simulaties in jouw project beschikbaar gaan komen wordt steeds groter. Joost Wijnen zal jou tijdens deze presentatie met praktijkvoorbeelden toelichten hoe 4D een meerwaarde kan worden voor jou en je projecten.

12.00 – 12.20 uur > Ledenvergadering (of start lunch voor wie niet deelnemen)

12.20 – 13.00 uur > Lunch

13.00 – 14.15 uur > Fun

 Ronde 2 >  14.15 – 15.45 uur 

7. Workshop Nieuwe ontwikkelingen in MicroStation 2023 (vol, kan niet meer voor worden aangemeld)
Door: Ingeborg Hoogenberg, The People Group en Kees van Prooijen, Bentley Systems
Een nieuwe versie, wat kun je verwachten? Zijn er grote veranderingen zoals in MicroStation CONNECT Edition? En is het de moeite waard om de overstap (snel) te maken? Dit zullen Ingeborg en Kees laten zien in deze workshop en daarnaast gaan ze ook de nieuwe en verbeterde features tonen en uitproberen.

8. Workshop Bouwproces planning
Door: Guus Zwaans, Cadvisual Benelux BV
Na een korte presentatie waarin de praktijkervaringen van de inzet van 4D planning met SYNCHRO bij de vervanging van de Haringvlietbrug, kun je in deze workshop zelf een (eenvoudige) brug in 4D gaan plannen! Guus geeft je een micro training in het gebruik van de software en daarna ga je zelf een bouwplanning en een 3D-model van een brug verbinden tot echte 4D-simulatie. Je kunt deze interactief analyseren en bekijken, zelfs in VR! Met deze ervaring hoopt Cadvisual je te inspireren om de kansen voor de inzet van 4D-planning in je dagelijkse praktijkprojecten te herkennen en zo mogelijk toe te passen.

9. Presentatie OpenRoads Designer ontwerpvoortgang project A27 en Digital Twin
Door: Ruud Notermans, Roel Grether en Christian de Leeuw, The People Group
Tijdens onze presentatie vertellen we je alles over hoe we ons OpenRoads Designer-ontwerpproces met succes hebben gedeeld met samenwerkingspartners via Bentley ProjectWise 365. Ontdek hoe we het ORD-ontwerp hebben gepresenteerd met behulp van onze Digital Twin en laat je inspireren door de nieuwste ontwikkelingen en innovaties. Leer van de pro’s en con’s, en ontdek de lessen die we hebben geleerd tijdens dit project. Mis het niet en word deelgenoot van de weg naar de toekomst!

10. Presentatie Tilburg 4e perron
Door: Christiaan Post, Sweco
Het project in Tilburg maakt deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) in Nederland. Het omvat de bouw van een nieuw perron aan de noordzijde van het station om de verwachte groei van het aantal passagiers op een veilige manier te kunnen accommoderen. Het spoorwegsysteem in Tilburg heeft historisch gezien een cruciale rol gespeeld in het verbinden van de stad met andere grote steden in Nederland, wat heeft bijgedragen aan transport en bereikbaarheid in de regio. Sweco, het grootste advies- en ingenieursbureau van Europa, is verantwoordelijk voor het integrale ontwerp van dit project en graag delen zij hun opgedane kennis tijdens een presentatie van het project op de Winterschool. Dus meld je aan!

11. Update Stedelijke omgeving voor OpenRoads en rondetafelgesprek
Door: Louis van Amerongen, Gemeente Amsterdam en Jochem de Greef, Gemeente Eindhoven
Bij de gemeente Amsterdam en Eindhoven wordt gewerkt aan de verbetering en uitbreiding van de stedelijke werkomgeving voor OpenRoads Designer. De interesse uit andere steden heeft geleid tot het besluit om tijdens de TMC Winterschool een update te presenteren over nieuwe ontwikkelingen. Deze informatieve sessie zal tevens de gelegenheid bieden voor een interactief rondetafelgesprek, waarin vragen en ideeën uitgewisseld kunnen worden. Zo willen we gezamenlijk de toekomst van de stedelijke werkomgeving vormgeven.

12. Presentatie ProjectWise Drive voor MicroStation workspaces & introductie van Bentley Infrastructure Cloud
Erwin van Meurs en Hans Koorneef, Bentley Systems
Tijdens een interactieve presentatie en demonstratie wordt ingegaan op het beheren van MicroStation Workspaces met behulp van ProjectWise Drive. Ook wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden van de nieuwe Bentley Infrastructure Cloud (BIC) en krijg je als toehoorder uitleg over de licentie termen i5/i7 en ProjectWise licenties in het algemeen.

Ronde 3 > 16.00 – 17.30 uur

13. Voorbereiden van de ideale basis als vertrekpunt voor je project met Optimize GeoDATA
Door: Annelies Brouwer en Derk Nouwens, The People Group
Ontdek de kracht van Optimize GeoDATA in onze boeiende workshop! Ervaar hoe je met deze innovatieve tool jouw project een vliegende start kunt geven door het effectief prepareren van de ondergrond en basisgegevens. We nemen je mee door een praktijkvoorbeeld waarbij we gegevens importeren uit diverse bronnen en services, zowel boven- als ondergronds en 2D/3D. Mis het niet en schrijf je nu in voor deze leerzame workshop!

14. Workshop Renderen met renderengine VUE
Door: Mark Stals, gemeente Eindhoven en Louis van Amerongen, gemeente Amsterdam
In MicroStation 2023 zijn belangrijke verbeteringen doorgevoerd waardoor fotorealistisch renderen mogelijk is gemaakt. Tijdens deze workshop wordt gewerkt met Physically Based Render (PBR) materialen. Je gaat PBR-materialen aanmaken en koppelen. Vervolgens ga je het 3D model aankleden met de door Bentley meegeleverde 3D content. Daarna ga je fotorealistische visualisaties maken met renderengine VUE.
Goede kennis van MicroStation 2D en basiskennis van MicroStation 3D is hierbij vereist.

15. Rondetafel discussie TMC, Bentley en de toekomst
Door: Erwin van Leiden, Syntrophos en Paul Haffmans, Drie Linden
Tijdens vorige evenementen werd hier ook aandacht aan besteed, maar hoe gaan we nu verder? Met elkaar bespreken we de uitdagingen en mogelijkheden.

16. Presentatie OpenRoads ConceptStation
Door: Bentley Systems
Met OpenRoads ConceptStation kun je snel conceptuele ontwerpen maken en het besluitvormingsproces verbeteren en conceptuele ontwerpopties verkennen met gegevens uit de praktijk en kostenanalyse om de projectresultaten te verbeteren. Tijdens deze presentatie maak je kennis met OpenRoads ConceptStation en word je uitgelegd wat het voor jouw organisatie kan doen.

17. Presentatie NLCS ontwikkelingen
Door: Aydemir Cetin, Movares / BIM Loket

Duik in de nieuwe dimensie van NLCS doorontwikkeling, aangedreven door een linked data database. Voor MicroStation-gebruikers biedt dit mede een aangepaste ervaring, en als open standaard integreert NLCS naadloos met (inter)nationale open standaarden. Mis de NLCS-themasessie op de TMC Winterschool niet – jouw sleutel tot de voorhoede van Objectgericht werken-innovatie!

[ssba-buttons]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.